موتور دمپر

  1. خانه
  2. مقالات ابزار دقیق
  3. موتور دمپر

موتور دمپر

موتور دمپر را می توان یکی از مدل های موتور نامید که در واقع وظیفه اصلی آن باز و بستن یک دریچه به صورت (ON/OF) بازو بست کامل و یا بصورت تدریجی (یعنی درصدی از مقدار بازو بست کامل) تحت فرمان های الکتریکی مختلف نظیر 0~10 V   یا 4~20mA می باشد.

این تنظیم جریان هوا عموما برای تنظیم جریان هوای داخل داکت ها، کانال ها، دودکش ها و تنظیم آن ها مورد استفاده قرار میگیرد.

روش عملکرد دمپرها عموما به صورت دستی یا اتوماتیک می باشد .

دمپرهای دستی (مکانیکی) با استفاده از اهرم خارجی داکت ها عمل می کنند .

دمپرهای اتوماتیک که اغلب برای تنظیم جریان هوا مورد استفاده قرار می گیرند به صورت پیوسته استفاده می شود و به واسطه موتورهای الکتریکی یا پنوماتیکی این عمل صورت می گیرد.

این پروسه به کمک سیستم های کنترل (لوازم کنترل هوشمند) و یا سنسورها و ترموستات ها (که در بحث دیگر در سایت سنا کنترل به آن پرداخته شده) در هر محیط امکان پذیر می باشد.

همان طور که توضیح داده شد بیشترین استفاده از دمپرها در سیستم های تهویه مطبوع یا HVAC می باشد.

و در واقع وظیفه موتور دمپرها یا محرک های الکتریکی کنترل اختلالات هوای تازه و هوای برگشتی در اثر اختلاف حجم هوای خروجی و ورودی می باشد که موتور دمپرهای به کار رفته در این سیستم ها شرایطی را فراهم می سازند تا در شرایطی نظیر قطع برق و یا سرمای شدید از گرم تر شدن هوا یا یخ زدگی کویل ها و یا آسیب های دیگر جلوگیری شود.

انواع موتور دمپرها :

1- موتور دمپرهای دو وضعیتی دارای فنر برگشت

2-موتور دمپرهای سه وضعیتی

3-موتور دمپرهای تدریجی

حال به توضیح هرکدام از این نوع موتور دمپرها می پردازیم.

1-موتور دمپرهای دو وضعیتی دارای فنر برگشت :

این نوع موتور علاوه بر انجام وظیفه اصلی خود یعنی بازو بسته کردن دمپرها دارای یک قابلیت حفاظتی هم می باشد که این قابلیت با وجود فنر در آن امکان پذیر شده بطوری که در شرایط اضطراری مانند قطع شدن برق این فنر موجود در موتور باعث بسته شدن کامل دمپر می شود.

همچنین بدیهی است که دمپرهای فاقد فنربرگشت از این قابلیت اضافی برخورداز نیستند و فقط کار بازو بست دمپر را انجام می دهند.

2-موتور دمپرهای سه وضیعتی :

این نوع متور دمپرها امتیازی که نسبت به مدل های دارای فنر برگشت و یا معمولی دارند باز هم در همان بحث ایمنی و حفاظتی آن ها می باشد که با توجه به دارا بودن دو حالت چپ گرد وراست گرد و یک فازو نول در شرایط اضطراری در جهت عکی چرخیده وبسته می شوند.

3- موتور دمپرهای تدریجی :

در این نوع از محرک های الکتریکی یا همان موتور دمپر یک امتیاز بسیار ویژه قرار داده شده است که در آن سیستم های کنترل کننده دما ورطوبت که در ارتباط با موتور دمپرها هستند می توانند با توجه به نوع فرمان الکتریکی که دستور می دهند در همان بازه موتور دمپر مذکور را بصورت تدریجی بازو بسته کرده و درصد بازو بسته بودن آن را تنظیم کنند که این قابلیت برای سیستم های کنترل هوشمند بسیار مفید می باشد.

در زمینه تولید موتور دمپرها کمپانی های بزرگ و متفاوتی در سراسر دنیا موجود می باشد که در سایت سنا کنترل به سه نوع برند مختلف از این محصول پرداخته شده است.

این برند ها شامل برند هانیول (ساخت کشور امریکا) برند زیمنس (ساخت کشور آلمان) و برند اینداستریال تکنیک ( ساخت کشور ایتالیا) می باشند.

که سایت سنا کنترل با توجه به داشتن سالها تجربه و پیشینه فنی در حوزه های لوازم کنترلی و ابزاردقیق به فروش و خدمات پشتیبانی این برند ها پرداخته است.

همچنین در این زمینه اطلاعات فنی مناسبی برای شما کاربران گرامی داده شده است.

تماس